0343-441678

Saltro

Wanneer u in overleg met uw huisarts bloed, urine of ontlasting laat onderzoeken, ontvangt u na uw consult een labformulier per e-mail. Wij versturen dit via Zorgdomein, een beveiligde verbinding. U kunt de e-mail openen met een toegangscode die wordt verstuurd via sms of e-mail. In dit filmpje wordt uitgelegd hoe dat werkt.

Wilt u het labformulier liever uitgeprint ophalen bij de praktijk? Dat kan in de ochtend bij de balie.

Afspraak maken

Met het labformulier kunt u zelf een afspraak maken bij Saltro. Dit kan op de website van Saltro of door te bellen naar 030 – 2361186.

Onderzoek is iedere werkdag mogelijk van 7.30 tot 8.30 uur in het Dorpshuis (De Twee Marken)Saltro neemt uitsluitend materiaal af dat door uw huisarts op het labformulier is aangevraagd.

Uitslag

De uitslag van het onderzoek kunt u na een paar werkdagen zelf inzien in het Saltro Uitslagenportaal.

Uiteraard kunt u ons op werkdagen tussen 8.00 – 17.00 uur ook bellen voor de uitslag op 0343 441678 (kies #3 uitslag onderzoek). 

Urineonderzoek

Als u vermoedt dat u een blaasontsteking heeft, kunt u tot 10.00 uur uw ochtendurine bij ons inleveren.

Uw ochtendurine heeft namelijk lang in uw blaas gezeten, waardoor de aanwezigheid van ontstekingswaarden groter is. Bewaar de opgevangen ochtendurine in de koelkast, voordat u het bij ons komt inleveren.

Wanneer het niet gelukt is om ochtendurine op te vangen, kunt u ook latere urine inleveren. De uitslag is dan wel minder betrouwbaar. 

Aanvullend onderzoek

Om medische redenen kan het voorkomen dat de huisarts noodzaak ziet voor handelingen die onder uw eigen risico vallen. Dit betekent dat er kosten verbonden zijn aan bijvoorbeeld aanvullend onderzoek in het ziekenhuis, verwijzingen naar een specialist of begeleiding bij psychologische vraagstukken. Controleer zelf altijd bij uw zorgverzekeraar of (aanvullende) zorg onder het eigen risico valt of niet.  

Hoe werkt het?

Potjes om uw urine in op te vangen kunt u gratis ophalen bij de praktijk, of kopen bij de drogist of apotheek.

In onze praktijk zijn dit zijn de potjes met rode dop. Plak bij het inleveren van uw urine een sticker op het potje met uw naam en geboortedatum en lever deze samen met een ingevuld klachtenformulier in in de grijze bak tegenover de balie.  

U kunt ’s middags na 13.30 uur bellen voor de uitslag via 0343 – 441678 (kies #4). 

Bereikbaarheid

Bezoek ons

Raadhuislaan 3
3951 CH Maarn

Bel ons

0343 – 441678 (bij spoed kies #1)