0343-441678

Spreekuur praktijk-ondersteuner GGZ

Onze praktijkondersteuners GGZ zijn er voor patiënten die hulp en ondersteuning nodig hebben bij psychische problemen.

Voor het spreekuur van een van onze praktijkondersteuners GGZ kunt u op werkdagen tussen 8.00 – 17.00 uur telefonisch een afspraak maken. 

Wat doet de praktijk-ondersteuner GGZ?

Onze praktijkondersteuners geestelijke gezondheidszorg (GGZ) ondersteunen de huisarts bij de behandeling van patiënten met lichte psychische klachten. Zij inventariseren en analyseren wat er speelt bij de patiënt en bespreken samen met de patiënt mogelijke vervolgstappen. Indien u echt niet in staat bent om naar de praktijk toe te komen, neem dan telefonisch contact op met de assistente. In sommige gevallen is het mogelijk om op huisbezoek te komen.

Heeft u een vraag voor een van onze praktijkondersteuners? Neem ook dan telefonisch contact op met onze assistenten via 0343-441678.

POH GGZ

POH GGZ staat voor Praktijkondersteuner Huisarts Geestelijke Gezondheidszorg. Onder supervisie van de huisarts begeleiden onze praktijkondersteuners mensen boven de 18 jaar met lichte psychische klachten, zoals:

  • piekeren
  • somberheid
  • angstklachten
  • werkstress of burn out
  • rouwverwerking
  • relatieproblemen

Ben je jonger dan 18 jaar en heb je last van dit soort psycho(sociale) klachten, dan kun je terecht bij de POH GGZ Jeugd van de Gemeente Utrechtse Heuvelrug. Zij werken één dag in de week in onze praktijk in Maarn. De huisarts kan je hier naartoe verwijzen.

Het kan voorkomen dat uw problemen te complex zijn om binnen de huisartsenpraktijk te behandelen. Indien dit speelt, zullen wij hierover met u in gesprek gaan en samen met u kijken welke hulp het meest passend is.

In onze praktijk zijn Erica Drewes en Esther Peters-Stolker de praktijkondersteuners GGZ. Zij hebben een eigen spreekuur.  

Uw afspraak

Als u naar de praktijk komt voor uw afspraak met de praktijkondersteuner GGZ, dan mag u bij binnenkomst plaatsnemen in de kleine wachtruimte (wachtkamer 1), direct links bij de ingang.

Twijfelt u over het tijdstip van uw afspraak? Bij aanwezigheid van de balie assistente kunt u het altijd even navragen.