0343-441678

Spreekuur huisartsen

Voor het spreekuur van de huisartsen kunt u op werkdagen tussen 8.00 – 17.00 uur telefonisch een afspraak maken.

In de praktijk mag u, voor uw afspraak met de huisarts, direct doorlopen naar de grote wachtkamer verderop in de gang rechts (wachtkamer 2). 

Uw hulpvraag verhelderen

Als u belt voor het maken van een afspraak, vinden we het belangrijk om te weten met welke reden u komt. De assistente stelt u daarom vragen als “Mag ik vragen waarvoor u komt?” en “Wat zijn uw klachten?”.

Onze assistenten zijn hiervoor opgeleid en doen dit om uw hulpvraag helder te krijgen en een inschatting te kunnen maken hoe dringend uw klacht is. De assistente zelf kan advies geven over ‘kleine’ kwalen zoals keelpijn, verkoudheid, oorpijn, koorts en diarree. Indien nodig verwijst zij u door naar de huisarts of een van de praktijkverpleegkundigen en maakt zij voor u een afspraak op het spreekuur.

Op deze manier zorgen we ervoor dat iedere patiënt op tijd de zorg en aandacht krijgt die nodig is. De assistente is (net als de huisarts) gebonden aan het beroepsgeheim en zal altijd vertrouwelijk met uw informatie omgaan.

Bij dringende klachten doen we ons best om u dezelfde dag nog in te plannen voor het spreekuur. We kunnen alleen niet garanderen dat u dan door uw vaste huisarts gezien kan worden​.

Consulten

Spreekuur in de praktijk

De huisartsen houden iedere werkdag vanaf 8.15 uur spreekuur. Hier moet u altijd vooraf een afspraak voor maken. Voor het maken van de afspraak kunt u bellen met onze doktersassistenten op nummer 0343-441678. Zij zullen u vragen stellen om uw hulpvraag helder te krijgen en een inschatting te kunnen maken wanneer u op het spreekuur gezien moet worden.

In onze praktijk hebben wij geen inloopspreekuur meer.

E-consult

Via het Patiëntenportaal kunt u uw medische vragen ook via een e-consult stellen aan de huisarts. Maak hiervoor een account aan en download de Zorg4Heuvelrug app. Het e-consult leent zich alleen voor niet-spoedeisende, korte, eenvoudige vragen waar geen lichamelijk onderzoek voor nodig is. In een e-consult kunt u wel foto’s toevoegen.

We proberen uw vraag via het e-consult binnen 2 werkdagen te beantwoorden. Uiteraard gaan we net zo vertrouwelijk en zorgvuldig met uw vraag om als aan de telefoon of tijdens het spreekuur. 

Telefonisch consult

Wilt u telefonisch contact met de huisarts? Dan kan de assistente een telefonische afspraak voor u inplannen. De huisarts belt u op de dag waarop de telefonische afspraak is ingepland.

Aanvragen huisbezoek

Op werkdagen kunt u vóór 9.30 uur een huisbezoek aanvragen. Een huisbezoek door de huisarts is bedoeld voor mensen die niet in staat zijn om fysiek naar het spreekuur te komen. Wanneer u te ziek, (tijdelijk) gehandicapt of slecht ter been bent komt de huisarts bij u thuis. Huisbezoeken worden in principe afgelegd tussen 12.00 en 14.00 uur. 

Onze huisartsen

Uw afspraak

Komt u naar de praktijk voor uw afspraak met de huisarts, dan mag u doorlopen naar de grote wachtkamer (wachtkamer 2).

Door onvoorziene omstandigheden of spoedgevallen tussendoor, kan het voorkomen dat de huisarts uitloopt met de afspraken vóór u. De huisarts doet er alles aan om uw afspraak op tijd te laten beginnen, maar dat lukt helaas niet altijd. We vragen om uw begrip hiervoor.

Twijfelt u over het tijdstip van uw afspraak? Bij aanwezigheid van de balie assistente kunt u het altijd even navragen.